17 Şubat 2015 Salı

(D)UYUYOR MUSUN?



 Psikoloji öğrencisi ÖZGECAN ARSLAN 12 Şubat 2015 tarihinde bindiği ‘Mersin Tok’ firmasına ait minibüsün şöförü, şöförün oğlu ve arkadaşları tarafından tecavüze uğramış,  öldürülmüş, yakılmış ve dereye atılmıştır. 

Tecavüz, cinsel istismarın ve KADINA şiddetin her geçen gün arttığına ve önlenmesi için hiçbir şey yapılmadığına şahit oluyoruz.

‘’Rızası vardı’’, ‘’Mini eteği’’, ‘’Orada ne işi vardı?’’, ‘’İyi halden’’, ‘’Cilve yaptı’’ vs gibi söylemlerle yapılan alçakça indirimlere sesini çıkar! Bu indirimler ÖZGECAN ARSLAN’ın katilleri ve tecavüzcülerinin azmettiricisidir! 

Kadın katillerine indirim uygulayan, hafifletici sebep arayan, yasaları uygulamayan, şiddet gören kadına gerekli desteği ve korumayı sağlamayan; altına imza attığı İSTANBUL SÖZLEŞMESi’ni uygulamayan iktidar ÖZGECAN ARSLAN’ın katilidir! 

Kadınlara çığlık atmayı değil, erkeklere ‘ADAM’ olmayı öğretin! İnsan haklarının en temeli olan yaşama hakkını KADINLARIN elinden alınmasını istemiyoruz! Tecavüz ve şiddetten ölen bir KADIN daha istemiyoruz! 

ARTIK KADINLAR İÇİN NEFES ALMAK VE YAŞAYABİLMEK SADECE İSYANLA MÜMKÜN! SESİNİ ÇIKAR, HAKLARINA SAHİP ÇIK!

ÖZGECAN İÇİN 17 ŞUBAT SAAT 12:00’DA FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MERDİVENLERİNDE BULUŞUYORUZ.


Okan Üniversitesi Sosyoloji ve Felsefe Kulübü – Kadın Araştırmaları Bürosu


İmzacı Kulüpler:

İnsan Hakları ve Özgürlükleri Kulübü

Tiyatro Kulübü

Çeviri Kulübü

Özgür Düşünce Kulübü

Engelsiz Yaşam Kulübü

Psikoloji Kulübü

Şiir Kulübü

Hukuk Kulübü

ESN Okan

Tasarım Kulübü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder